top of page
Logo3.jpg

WIE BEN IK 

WIE BEN IK

Ik ben Nelleke Drop. Meer dan 25 jaar woon ik in een woongemeenschap, het Kloosterhuis, in het noordoosten van Brabant. Een plek waar idealen en een praktische insteek hand in hand gaan. Waar muziek en kunst een plek hebben, naast het schilderen van kozijnen en het wieden van onkruid. Waar we samen klussen, vergaderen en koffiedrinken, en daarnaast ons eigen privéleven hebben.

Om letterlijk dicht bij huis te blijven koos ik als onderwerp voor mijn masterscriptie de spiritualiteit van woongemeenschappen. In totaal interviewde ik vijftien mensen van zeven zeer uiteenlopende

groepen. Ik ontdekte daar een schat aan ervaringen en inzichten. Hoe mooi zou het zijn als meer mensen hier kennis van zouden kunnen nemen.

Daarom schreef ik ‘De gids voor de woongemeenschapbewoner’.

Een doe het zelf gidsje om met elkaar in gesprek te gaan over het met elkaar wonen in een woongemeenschap.

 

In mijn loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met groepen: jongeren, vrijwilligers, besturen. Mijn kracht ligt in het op rustige en enthousiasmerende wijze begeleiden van groepen. Door het stellen van de goede vragen en ruimte te geven aan het verhaal van de persoon of groep, ontstaat er iets. Daar komt de bevlogenheid tot bloei.

Mijn CV vind je op LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/nellekedrop/nl

_DSC6812 (3).JPG
bottom of page