top of page
Logo3.jpg

MIJN AANBOD

Je zoekt een andere manier van wonen, met anderen samen maar hoe doe je dat? Waar moet je op letten, wat past bij jou? Iemand met ervaring die de goede vragen kan stellen kan je op weg helpen.

 

Jullie zijn een beginnende groep bezig in de aanloop naar of de eerste fase van het wonen als woongemeenschap. De ene na de andere vraag komt op: hoe doen we dit, hoe gaan we om met dat?

Vanuit eigen ervaring en kennis van zaken kan ik ondersteuning bieden bij deze vragen én wellicht heel andere vragen stellen.

 

Wonen met anderen, met bezieling en bevlogenheid, gaat niet vanzelf.

Onenigheid, uit elkaar groeien…. Er kan van alles gebeuren waardoor de bevlogenheid verdwijnt of erger, er ruzie ontstaat. Praten helpt. Maar hoe en waarover dan precies?

Een relatieve buitenstaander met ervaring en verstand van zaken kan daarbij helpen.

_DSC6726.JPG

BEZINNING EN GROEPSBEGELEIDING

Begeleiden van bewonersbijeenkomsten van woongemeenschappen. Denk bijvoorbeeld aan                bezinningsdagen, themabijeenkomsten, bewonersvergaderingen rond bepaalde onderwerpen.

Begeleiding traject van een woongemeenschap:

  • Oprichting

  •  Verandertraject

  •  Bezinning

_DSC6788.JPG

ADVIES

Het adviseren van woongemeenschappen op het gebied van doelstelling, activiteiten, groepsprocessen etc.

Individuele advisering voor (aankomende) woongemeenschapbewoners.

_DSC6786.JPG

WERKWIJZE

Hoe werk ik

  • Allereerst hebben we naar aanleiding van jullie vraag een kennismakingsgesprek. Hieraan zijn geen kosten verbonden, behalve eventuele reiskosten.

  • Aan de hand van jullie vraag doe ik een voorstel voor de vorm van begeleiding of advies, het programma, tijdsduur en prijs.

  • We maken afspraken en gaan aan de slag.

 

Wat doe ik wel én niet

Mijn expertise ligt op het terrein van het (her) formuleren van doel en visie, het nadenken en vormgeven van bezieling en bevlogenheid, het samen wonen en leven als groep, vormen van besluitvorming.

Uiteraard weet ik wel iets van financiën, gebouwen, rechtspersonen, contracten en statuten. Maar dit zijn niet de onderwerpen waarover ik jullie zal adviseren.

bottom of page